YMALL - let's evolve

Pentru ca suntem pe un site cu poze din Constanta, speram ca si tu esti constantean si asta inseamna ca ai material suficient pentru a deveni un bun fotograf. Constanta e asa un oras divers!

1. Citeste instructiunile si invata ce stie sa faca fiecare buton si element din meniu. Oricat ar parea de prostuta aceasta prima regula, sunt foarte putine persoane care o respecta, limitandu-si din start optiunile.

2. Seteaza rezolutia camerei de fotografiat la cea mai inalta rezolutie posibila. Pozele cu rezolutie mica sunt mult mai dificil de modificat, daca va fi cazul. De asemenea, o poza cu rezolutie mare iti va da posibilitatea sa tai din poza sectiunile mai reusite si sa le printezi la o calitate acceptabila.
Daca nu ai suficienta memorie, cumpara un card mai mare. Iti va fi foarte folositor.

3. Foloseste regula celor trei linii. Este una dintre regulile de baza in fotografie, atat printre incepatori, cat si printre artisti. Cum functioneaza aceasta: imagineaza-ti trei linii care se intersecteaza si care traverseaza imaginea atat orizontal cat si vertical. Plaseaza cele mai importante elemente ale compozitiei tale, la intersectia celor trei linii. Nu lasa nici o alta linie, cum ar fi cea a orizontului, sa imparta poza in doua.

4. Incearca un unghi interesant. In loc sa fotografiezi obiectul direct, incearca sa il surprinzi de sus, sau din lateral, poate chiar de jos in sus, pozand doar o anumita parte din el. Incearca un unghi care aduce un maxim de lumina si minim de umbra. Pentru a face lucrurile din poza sa para mai lungi sau mai inalte, un unghi mic iti va fi de folos. Pentru a obtine un efect mai minimal, pozeaza obiectele de deasupra.

5. Scapa de elementele deranjante din fundal. Chiar daca asta inseamna ca prietenii tai vor trebui sa se mute putin pentru ca sa nu para ca le creste un copac din varful capului. In orase trebuie putina atentie la varfurile altor cladiri care apar de dupa colt, atunci cand iti este lumea mai draga. Un peisaj cu case romantice dintr-o perioada veche poate ajunge un paravan pentru blocul comunist care se iveste din spatele lor. Incearca sa schimbi pozitia pentru a evita astfel de situatii.
Daca faci poze cu familia in vacanta, lasa-le un tip pentru a face ordine in jurul lor, aruncand pet-uri sau pungi de plastic si aranjand putin locul deranjat. Incearca in general sa nu surprinzi in poze gunoi si dezordine de vreun fel si vei obtine imagini foarte frumoase.

6. Ia peste tot aparatul de fotografiat cu tine! Chiar cand mergi la cumparaturi. Nu vei sti niciodata cand omuletul ce arata semaforul verde va fi putin inclinat si tu vei putea sa il surprinzi in cadere sau o pata de ulei interesanta s-a format pe asfalt. Fa-ti curaj si iesi din casa la fotografiat cat mai des. Uneori doar cu acest scop. Mintea ta va fi setata sa descopere perspective surprinzatoare.

7. Denumeste poza. Este sfatul meu preferat. Inainte de a face o poza, gandeste-te la ce iti transmite si incearca sa ii dai o denumire. In acest fel, iti va fi tie mult mai limpede ce doresti sa transmiti prin poza respectiva si vei cauta automat elementele care pun in evidenta acel element.

Mult spor, poze frumoase si daca iti ies bine cateva, sa ne trimiti si noua.

Postati un comentariu